Nu lanserar Helsingborg Arena ett helt nytt konferenskoncept. Arenan är den första godkända mötesanläggningen och evenemangsplatsen i Sverige som kan erbjuda ett komplett konferenspaket där måltiderna uppfyller WWFs kriterier för One Planet Plate. One Planet Plate är ett initiativ från WWF för att minska den negativa påverkan som matproduktion har på klimat och biologisk mångfald. Boka nu och bidra till planetens välmående du också – en måltid i taget.

Helsingborg Arena lanserar nu ett helt nytt konferenspaket baserat på Världsnaturfonden WWFs koncept One Planet Plate. I och med det tar Arenan som mötes- och evenemangsanläggning ett stort steg mot en hållbar framtid. One Planet Plate är ett initiativ från Världsnaturfonden WWF för att minska den negativa påverkan som matproduktion har på klimat och biologisk mångfald och är en guide och märkning för måltider.

Med sitt nya konferenskoncept vill Helsingborg Arena inspirera företag och organisationer i hela landet att konsumera hållbart när de träffas i samband med sina konferenser, möten och evenemang. Det kan vi göra genom att erbjuda WWF One Planet Plate konferenspaket som komplement till de traditionella konferenspaketen.

Genom WWF One Planet Plate har en heldagskonferens ett klimatkrav på endast 0,7 kg CO2e per person. I detta konferenspaket ingår för- och eftermiddagsfika samt lunch inklusive normalportion av salladsbar, bröd och smör. Dryck ingår ej. Samtliga rätter uppfyller de krav på biologisk mångfald som ingår i WWF One Planet Plate.

För att hela konferensen ska kunna benämnas som en WWF One Planet Plate-konferens måste samtliga rätter uppfylla de krav på biologisk mångfald som finns i WWF One Planet Plate. Drycker ingår inte i klimatberäkningen för måltiden, men drycker behöver uppfylla de regler som finns för biologisk mångfald. Exempelvis måste kaffe, te och kakao som serveras vara certifierade (KRAV, eko eller Rainforest alliance).

Åtta tips för en hållbar konferens på Helsingborg Arena

Här kan du ladda ner en checklista med åtta förslag på hur du med små medel och insatser kan skapa en mer hållbar konferens.

FAQ

WWF One Planet Plate är en guide och märkning för måltider som tar hänsyn till klimatet och den biologiska mångfalden. Den hjälper människor att äta och servera hållbara måltider inom planetens gränser.
All mat som räknas in i WWF One Planet Plate konferenspaket måste uppfylla kriterierna för biologisk mångfald som finns i WWF One Planet Plate. Klimatavtrycket får högst ligga på 0,7 kg CO2e per person och konferensdag (för- och eftermiddagsfika samt lunch).
Klimatkravet gäller inte för drycker, men alla drycker som serveras måste uppfylla reglerna för biologisk mångfald. Till exempel måste kaffe, te och kakao som serveras vara certifierade (KRAV, eko eller Rainforest Alliance).

Förmiddagsfika
Hälsobulle, färskost på räddad mjölk, sötpotatisspread, gurka, krispsallat, smörgåskrasse samt kaffe/te.

 

Lunch
Vegofärsbiff med kokt potatis, rårörda lingon, stekt lök och rödvinssky samt sallad, smör och hembakat bröd. Kaffe/te.

 

Eftermiddagsfika
Morotskaka, kaffe/te

Jag vill veta mer om One Planet plate!

A webform by Podio