VANLIGA FRÅGOR

Här listar vi de vanligaste frågorna vi får. Klicka på frågan för att visa svaret.

Biljettfrågor

Biljetter till evenemang på Helsingborg Arena säljs i första hand via hbgarena.se. Under respektive evenemangssida hittar du försäljningslänkar. Önskar du hjälp med din bokning ring 042-10 31 60 eller besök våra biljettluckor på Helsingborg konserthus och Helsingborg stadsteater.
Alla som ska på evenemanget måste uppvisa en giltig biljett. Köp alltid dina biljetter från auktoriserade biljettåterförsäljare. Andrahandssajter säljer oftast biljetter till högre priser och utan garanti för att de är äkta. Vi byter eller ersätter inte biljetter som är köpta i andrahand. 
En del evenemang har en åldersgräns på 13 år. Detta är för att möta Socialstyrelsens riktlinjer om begränsning av ljudnivåer för unga. Den gränsen innebär att du måste ha fyllt 13 år vid tiden för evenemanget. Detta gäller även i vuxens sällskap. Det kan även förekomma lägre åldersgräns. Vissa evenemang serverar vi både öl, vin och starkare drycker i vår restaurang och dess barer. Vi arbetar med försiktighet när det gäller mängden alkohol. Detta är för att alla våra besökare ska få ett så trevligt och positivt besök hos oss som möjligt. En del evenemang kan åldersgränsen vara 18 år med tillhörande mat- och dryckesservering, där alkohol kan beställas direkt vid bordet. Vid en del evenemang är det gratis entré för små barn som sitter i målsmans knä. Till övriga evenemang ska samtliga besökare ha en biljett, oavsett ålder. Se respektive evenemangssida för att få mer information om vad som gäller för just det evenemang du ska gå på.
Ja, parkett är detsamma som arenagolvet. Vid konsert och show kan parkett antingen möbleras med numrerade stolar (numrerad parkett) eller vara en tom yta för ståplats. Vid vissa tillfällen delas parketten in i sektioner med både onumrerad ståplats och numrerad sittplats.
Alla måste ha en giltig biljett för att komma in i Arenan när vi har evenemang. Om du köpt via webben, glöm inte att kontrollera vid köpet att biljetten stämmer med din beställning. Vår biljettkassa finns i direkt anslutning till huvudentrén. Köp alltid biljetten direkt av en auktoriserad återförsäljare. Andrahandssajter säljer oftast biljetter till högre priser och utan garanti för att de är äkta. Vi byter eller ersätter inte biljetter som är köpta i andra hand. 
Köpt biljett återlöses ej. Vid inställt evenemang återköps biljetten på respektive inköpsställe, läs här för mer information. För ytterliga frågor kontakt Arenan på tel: 042-10 31 60 eller maila oss på hbgarena@helsingborg.se
Nej vi ersätter inte borttappade biljetter då de är en värdehandling. Har du blivit bestulen på dina biljetter måste du själv göra polisanmälan för att få ut eventuell ersättning via ditt försäkringsbolag.
Köp alltid biljetten direkt av en auktoriserad återförsäljare. Köper du i andrahand gör du det utan garanti för att de är äkta. Vi byter eller ersätter inte biljetter som är köpta i andrahand.
Ja, vi säljer presentkort som fungerar på våra egna evenemang och på samtliga anläggningar (Helsingborg Arena, Helsingborgs Konserthus, Helsingborgs stadsteater och Sofiero slott och slottsträdgård). Du kan enkelt köpa ditt presentkort här via webben och ladda det med valfritt belopp, eller hos våra biljettluckor på Helsingborgs konserthus och Helsingborgs stadsteater. Villkor
Presentkortet gäller som betalningsmedel där Helsingborg Arena & Scen AB:s verksamheter* står som arrangör/och eller säljer biljetter.
 Presentkortet kan även användas i garderoben på Helsingborgs Konserthus, Helsingborg Arenas garderob och kiosker, samt som entréavgift på Sofiero. Restaurang Dahlberg ingår inte.
 
Presentkortet kan inte bytas mot kontanter eller returneras.
 Giltighetstiden för presentkortet är 2 år från inköpsdatum.
Restaurang Dahlberg erbjuder till många av våra evenemang olika måltidspaket. Du ser enklast vad som gäller för ditt evenemang under mat & dryck vid evenemang.
Rullstolsbiljett bokas enkelt via Helsingborg Arena på tel. 042-10 31 60 eller i bolagets biljettluckor på Helsingborg Konserthus och Helsingborg Stadsteater. Rullstolsbiljetten inkluderar en fri ledsagare med sittplats i direkt anslutning framför rullstolsplatsen.
Rullstolsplatserna är belägna på terrass C och F, som ligger precis ovanför nedre läktarsektioner C och F.
Vi har flera olika konferensrum i Arenan och när du kommer på plats i vår huvudentré kan du följa skyltarna till den aktuella lokalen eller ring tel. 0733-10 59 30. Observera att detta nummer endast är aktivt under konferenser.

Ditt besök

Till oss tar du dig snabbt och smidigt, oavsett om du väljer att resa kollektivt, cykla eller promenera. Busshållplatsen närmst Arenan heter ”Helsingborg Olympia” och bussar som stannar där är stadsbuss nr 6 och regionbussar 10, 220, 230, 506 och 520. Det finns en parkering i anslutning till Arenan, följ skyltningen mot Evenemangsparkering norr och Evenemangsparkering söder.
Vi har begränsade möjligheter att erbjuda speciell parkering för bussar. För mer information mejla oss på: hbgarena@helsingborg.se
Vanligtvis brukar vi öppna dörrarna cirka 1,5 timme innan konserter showstart. Men se den aktuella tiden på respektive evenemangssida.
Under konserter och andra större evenemang finns det kioskförsäljning runt om i Arenan. Restaurang Dahlberg ligger på plan två och har oftast öppet när vi har evenemang. Vill du boka bord gör du det här.
Vi kan inte garantera att kvarglömda saker hittas och samlas in. Om du glömt kvar något mejla oss på hbgarena@helsingborg.se eller ring Arenan på tel. 042-10 31 60. Lämna uppgifter om föremål samt datum för ditt besök, så får du besked om vi hittat just det du glömt kvar eller tappat. Eventuellt upphittade värdesaker lämnas till polisen ca en vecka efter evenemanget, övrigt finns kvar i cirka en månad.

Tillgänglighet

Huvudentrén är utrustad med två automatiska dörrar för att alla enkelt ska kunna ta sig in.
För att nå arenans läktare måste man ta sig upp till plan två, hiss finns i huvudentrén. I arenan finns inga höga trösklar eller andra svårigheter som förhindrar tillgängligheten.
 Samtliga trappor både inne i arenarummet och i övriga publika ytor är utrustade med kontrastmarkeringar.
Innanför huvudentrén finns två handikapptoaletter. På plan två finns tillgänglighetsanpassade toaletter på flera platser. Vad behöver jag som besökare med rullstol tänka på?
 vid konserter och idrottsevenemang där besökare hänvisas till läktare finns särskilt uppmärkta rullstolsplatser. Storleken på evenemanget och hur stor del av arenan som används avgör om det erbjuds 6 eller 12 rullstolsplatser. Vid evenemang där biljett erfordras måste handikapplatserna bokas via vår biljettlucka, antingen på plats vid våra öppettider, per telefon 042-10 31 60 eller via mejl: hbgarena@helsingborg.se Två av fyra restaurangterrasser är byggda med god tillgänglighet. På grund av regler för utrymning av arenan begränsas dock antalet rullstolar till 4–6 per terrass. Dessa platser bokas via restaurangen om inget annat anges i informationen för det specifika evenemanget.
En ledsagare följer med gratis och har sin plats framför rullstolsplatsen om inget annat anges i informationen för det specifika evenemanget. Undrar du något eller behöver hjälp så är du varmt välkommen att fråga personal på plats. Ledarhund är välkommen.
Under evenemang får exempelvis flaskor, burkar, selfiepinne, system- eller filmkamera (ibland råder totalt fotoförbud), bildupptagningsutrustning och allmänfarliga föremål som exempelvis paraplyer och laserpekare inte tas med in i arenan. Se här mer information om policy för ordning och säkerhet på Helsingborg Arena. Vid de flesta evenemang på Arenan har vi garderob som kan ta emot jackor och väskor. Vi har inga förvaringsboxar. Arrangör eller arena ansvarar inte för värdesaker och mat, godis och dryck utifrån får inte heller tas med in i Arenan.
Det är generellt inte tillåtet att fotografera, filma eller ta ljudupptagning under konserter med professionell systemkamera eller liknande utrustning på Helsingborg Arena. Exakta regler för detta kan skifta från konsert till konsert. Se information kring varje enskilt evenemang.
När du kommer hit, följ anvisningen på din biljett för entré, sektion och plats. Du är också välkommen att kontakta någon av vår personal på plats så hjälper vi dig.
Vi har flera olika konferensrum i Arenan och när du kommer på plats i vår huvudentré kan du följa skyltarna till den aktuella lokalen. Vid frågor hänvisar vi till vår personal i biljettluckan. Ring tel. 0733-10 59 30. Observera att detta nummer endast är aktivt under konferenser.
Vi tar emot guidade visningar. För mer information och bokningar skicka ett mejl till: hbgarena@helsingborg.se
Vi har garderober i vår huvudentré placerade på båda sidorna av foajén. De är öppna till de flesta evenemang. Vi tar både kort och kontant. Observera att inga ytterkläder får tas med in på parkett under konserter och liknande evenemang. Ska ni till våra konferensrum finns det möjlighet att hänga av era jackor där.
Du kan alltid kontakta vår personal på plats under evenemangen. För ytterligare frågor eller synpunkter, vänligen kontakta oss via mejl: hbgarena@helsingborg.se
Det är rökförbud i samtliga utrymmen Helsingborg Arena inklusive restaurangen. Vid de flesta evenemang finns det möjlighet för rökning på anvisade platser utanför Arenan.
Visitering genomförs vid visa evenemang för att inga otillåtna och eller allmänfarliga föremål ska tas med in i Arenan.
Ja. I samband med våra konserter säljs öronproppar i garderoberna för 10 kr styck.
Rullstolsplatserna är belägna på terrass C och F, som ligger precis ovanför nedre läktarsektioner C och F. Rullstolsplatserna bokas via Helsingborg Arena på tel. 042-10 31 60 eller i biljettluckan under öppettider. Biljettluckan vid entrén är öppen alla dagar kl. 12.00-16.00 utom tisdagar. Rullstolsbiljetten inkluderar en fri ledsagare med sittplats i direkt anslutning framför rullstolsplatsen.

Om oss

Helsingborg Arena & Scen AB är ett av Sveriges större kultur- och evenemangsbolag. I bolaget ingår Helsingborgs stadsteater, Helsingborgs Symfoniorkester & Konserthus, Helsingborg Arena, Sofiero slott och slottsträdgård, Evenemangsenheten samt Helsingborg Convention & Event Bureau. De olika verksamheterna inom områdena kultur, scenkonst, evenemang och idrott bedrivs lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. 
Ja vi finns på Facebook och LinkedIn. Här får du senaste nytt först, vara med i exklusiva tävlingar och komma med frågor och synpunkter! Facebook LinkedIn
Vi får många förfrågningar om jobb, praktik, prao och andra typer av samarbeten. Detta är självklart jättekul och vi kommer försöka behandla era ansökningar så fort vi kan. Vi vill att ni skickar era ansökningar till: rekrytering.hasab@helsingborg.se
Vi kan sällan ta emot praktikanter. Dock har vi ibland möjlighet till praktikplatser för studenter/elever vid universitet, yrkeshögskolor och gymnasier med inriktningen evenemang/turism. Ansökan om jobb och/eller praktikplats skickas till: rekrytering.hasab@helsingborg.se
Du kan prenumerera på vårt nyhetsbrev. Det gör du genom att fylla i dina uppgifter här! Senaste nytt om allt som händer hos oss hittar du här på vår hemsida och vår Facebook.