OM HELSINGBORG ARENA

Helsingborg Arena invigdes hösten 2012 och är sedan dess en självklar plats för magiska konserter, nervpirrande sportupplevelser, konferenser, mässor och andra evenemang.

Den största arenahallen rymmer runt 5 000 åskådare och har en fri takhöjd på cirka 15 meter. Hallen är flexibel och kan byggas om för många olika slags arrangemang. Byggnaden rymmer ytterligare två hallar som kan anpassas efter behov. Den moderna multiarenan är sammanbyggd med Idrottens hus vilket ger möjligheter till evenemang i totalt fem stora hallar med inomhuspassager för både publik och utövare.

Bakom den välvda glasfasaden som vetter mot Södra Stenbocksgatan ligger Restaurang Dahlberg. Här serveras konferens-, lunch- och middagsgäster vällagad mat av högklassiga råvaror som anpassas efter säsong.

Till skillnad från många andra stadsarenor har Helsingborg Arena ett unikt läge nära city. Det innebär gångavstånd till stadskärnan med sina hotell och restauranger,färjor och kollektivtrafik. Helsingborg Arena ingår i det kommunala bolaget Helsingborg Arena & Scen AB som är ett av Sveriges större kultur- och evenemangsbolag.

Slider2
A-hallen