Vardagslyxigt när Arenan öppnar för lunchgäster igen!

Ljust och luftigt. Hemlagat och välgjort. Klassisk husmansmeny kryddad med internationella inslag. Att ta en dagens lunch på Helsingborg Arena ska vara som ett andrum i vardagen, säger restaurangchefen Henrik Ljungqvist.

Du är en erfaren restaurangchef som bland mycket annat haft ett värdshus i Helsingborg, flippat burgare på en familjecamping och drivit finkrog på Ven. Hur känns det att ha tagit över slevarna i Helsingborg Arenas restaurang?

–Det är en rolig utmaning. Här måste vi kunna ställa om från en vanlig vardag med enbart dagens lunchservering, till en dag med en stor kongress eller ett evenemang med över tusen sittande gäster. Men just nu kör vi främst dagens lunch.

Vad erbjuder ni era gäster?

–Vi gör vällagad och god mat som ska kännas hemgjord. Det ska kännas lite vardagslyxigt att komma hit och äta lunch. Som ett andrum i vardagen. Därför serverar vi till exempel lunchen vid bordet. Jag tycker att det känns trevligt att gästen får en fint upplagd tallrik. Dessutom har vi plats för runt 250 sittande matgäster så det är enkelt att hålla avstånd till andra sällskap om man vill det. Och önskar man hellre ta med sig maten hem löser vi det.

Ingen buffé, med andra ord?

– Jodå, vi har en stor, fräsch och variationsrik salladsbuffé med olika proteiner och pajer och liknande som man får gå och plocka av i lugn och ro. Och efteråt får man förstås en god kopp kaffe med en liten kaka till.

Vad hittar vi på menyn?

– Jag har alltid haft en förkärlek för den svenska husmanskosten och hjärtat slår lite extra för de typiskt skånska fläskrätterna, som stekt fläsk med löksås. Så menyn består av klassiska rätter men vi har även inslag av mer internationella smaker.

Henrik Ljungqvist

Aktuell meny för dagens lunch hittar ni här.