Nu är det klart att OV Helsingborg spelar sina hemmamatcher i Handbollsligan på Helsingborg Arena.

I dagarna slutförhandlade representanter från OV Helsingborg HK och Helsingborg Arena överenskommelsen om OV:s återkomst till Arenan.

– Det känns mycket bra att kunna välkomna OV tillbaka. Efter att ha arrangerat Handbolls-EM i december 2016 vet vi att Arenan är väl anpassad för både spelare, besökare och tv-sändningar, säger Charlie Fält, chef för produktion på Helsingborg Arena & Scen.

Säsongen 2016/2017 vann OV:s herrlag Allsvenskan och gick därmed upp i Handbollsligan för första gången sedan 2009/2010. Det var då lokalfrågan blev aktuell. Under tidigare säsong har Idrottens Hus stått värd för hemmamatcherna.

– Vi har trivts väldigt bra i Idrottens Hus, men nu när vi gick upp hade vi anledning att se över olika alternativ till spelplatser. Valet föll på Helsingborg Arena. Här kan vi ta emot en större publik och utveckla ett modernt totalarrangemang med toppidrott, mat och dryck för privatpersoner och företag, säger OV:s klubbchef Mats Engblom.

Den första hemmamatchen på Helsingborg Arena är Skånederbyt mot Lugi den 8 september klockan 19.00.

Sedan några år tillbaka spelar även Superligalaget FCH innebandy på Helsingborg Arena.

– Vi är stolta över att det nu är två nationella elitlag från Helsingborg som spelar sina hemmamatcher hos oss. Det gör att vi får en kontinuerlig närvaro på den högsta nationella nivån i två populära sporter och en ännu intressantare mix av elitidrott, breddidrott och evenemang i våra hallar, säger Charlie Fält.