Det står nu klart att Horseware blir huvudsponsor till Helsingborg Horse Weeks ponnyklasser i Helsingborg Arena, med höjdpunkten och tillika finalen ’Horseware Pony Invitational’. Horseware som grundades för 30 år sedan är ett internationellt företag mest känt för deras kvalitetstäcken till hästar. Vi är stolta är att kunna presentera detta värdefulla tillskott i vår satsning.

”Horseware, känt för att vara en av världens mest framgångsrika producenter av hästtäcken, står för samma värden som vi brinner för, säger Bertil Alm, evenemangsansvarig Helsingborg Arena. Kvalitet, erfarenhet och en ständig vilja att utvecklas. Det är nyckeln för oss eftersom Helsingborg Horse Week går av stapeln för första gången i höst. Vi vill skapa en egen profil och vill lämna våra besökare med känslan att de vill komma tillbaka de kommande åren.”

Horseware Pony Invitational är en inbjudningstävling baserat på de 20 bästa ponnyekipagen i kategori C och D. Detta är ett nytt koncept och Horseware är med för första gången i Sverige. För att kvalificera till tävlingen ska ponnyekipagen samla poäng under 2015, därefter bjuds de 20 bästa i varje kategori in efter Svenska Ridsportsförbundets ranking.

”Horseware är vädigt nöjda med att vara huvudsponsor till detta nya spännande initiativ till hästtävling inom ponnysporten. Vi kommer att vara värd till de 40 bästa ponnyryttarna under en 2* internationell tävling i en fantastiskt modern arena, säger Patrick Looney, Regional Business Manager, Horseware Ireland.”

Under Helsingborg Horse Week får alltså ponnyryttarna samma uppmärksamhet som de internationella ryttarna och det är ett unikt tillfälle att både få tävla i samma miljö som dem, som att samla erfarenhet.

2015 är det premiär för en 10 dagar lång hästfest på fantastiska Helsingborg Arena. Med bästa läge mitt i city, i en toppmodern arena med 4 400 sittplatser, kommer Helsingborg att erbjuda årets höjdpunkt. Ett unikt tillfälle att se hästhoppning i världsklass, aktiviteter för barn, seminarier, clinics och shopping på häst- och lantlivsmässan.