I höst firas minnet av Frank Sinatra som skulle ha fyllt 100 år. Nu utlyser artisttrion Kristin Amparo, Andreas Weise och Christer Sjögren en audition för att hitta ”Helsingborgs Sinatra” som ska få uppträda ihop med Sandviken Big Band!

Minnet av musikikonen Frank Sinatra ska firas världen över. Mängder av böcker och specialutgåvor av hans musik förbereds, tv-kanalen HBO visar den nyproducerade ”Sinatra: all or nothing” – en film i två delar, och New York Public Library visar utställningen ”Sinatra: En amerikansk ikon”. Även i Sverige kommer han såklart hyllas och det är ingen annan än Sinatra-veteranen Christer Sjögren som kommit med idén att ordna en svensk tv-gala på hans födelsedag den 12 december. Dessutom kommer han att tillsammans med Melodifestivaldeltagarna Kristin Amparo och Andreas Weise och Sandviken Big Band att ge sig ut på den stora turnén ”Sinatra 100 år” och den 16 december kommer showen till Helsingborg. I omgångar har Sjögren varit ute på egna turnéer och senast nu i julas besökte han, Weise och Gunhild Carling vår arena med sitt Sinatra Christmas. Men nu är upplägget lite annorlunda. Nu söker nämligen gänget en lokal förmåga som kan sjunga Sinatra. Idén kom för ett år sedan.

– När jag efterlyste kvinnliga gästartister i några mellansvenska städer, fann jag fantastiska men för mig okända sångfynd. Då insåg jag att det säkert finns en okänd Frankie Boy i varje svensk stad också, säger Christer Sjögren.

Alla som är intresserade av att stå på scenen i Helsingborg kan redan nu skicka in en ljudfil eller en video till showtic.se. Sedan kommer de att se hur stort intresse det finns för att kunna göra en gallring. I augusti eller september kommer en vinnare att utses.

Sinatraentusiasterna hoppas på många ansökningar, och tror att det finns fler Sinatradrömmare där ute. Kristin Amparo har ett förflutet inom jazzmusiken och Kungliga Musikhögskolan, men slog igenom med låten ”Min soldat” och gör sin första Sinatraturné.

– Hans röst var som ingen annans, det är en stor ära att få göra denna storstilade hyllning, säger Kristin Amparo.