Helsingborg Arena

Veteran-VM i badminton

Veteran-VM i badminton avgörs i september 2015 i Helsingborg Arena. Kom och se över 1000 spelare från ett femtiotal länder göra upp under Veteran-VM under en hel veckas tid!

Svenska Badmintonförbundet har med stöd av Helsingborgs stad och Event in Skåne (Region Skånes Eventbolag) arbetat för att få Veteran-VM till Helsingborg. De tre parterna presenterade det vinnande upplägget i november 2013 för Badminton World Federation (BWF) i Aten, Grekland. Kort därefter kom det glädjande beskedet att Helsingborg står som arrangör för Veteran-VM 2015.

– Svenska Badmintonförbundet är stolta över att vi nu har kommit i mål efter ett års arbete tillsammans med Helsingborgs stad och Region Skåne. En viktig part är även Helsingborgs Badmintonklubb som kommer att verka som lokal arrangör. Nu uppmärksammas också Svensk Badminton ännu mer internationellt, vilket är ytterligare en positiv effekt av denna seger, säger Mats Tibbelin, ordförande för Svenska Badmintonförbundet.

Deltagarantalet i Veteran–VM har stadigt ökat, i årets Veteran-VM i Turkiet deltog cirka 900 spelare. Det beräknas att över 1000 spelare från ett femtiotal länder kommer till Veteran-VM i Helsingborg 2015 under en veckas tid.

I konkurrensen om internationella idrottsevenemang utmärkte sig Helsingborg som en attraktiv destination med starkt kulturellt utbud för både tävlande och medresenärer. Helsingborg är, för internationella besökare, en lättillgänglig destination tack vare goda kommunikationer och närheten till Kastrups flygplats. En avgörande faktor är också Helsingborg Arena som tillsammans med Idrottens Hus och Olympiahallen utgör ett utmärkt område för Veteran-VM i badminton.

(The BWF World Senior Championships arrangeras vartannat år. Det är en individuell tävling med dam och herrklasser, singel och dubbel samt mix.Ålderskategorierna är indelade enligt följande: +35, +40, +45, +50, +55, +60 +65 and +70)

Följ gärna Badminton World Federation på Twitter @bwfmedia.

För mer information:
Thomas Angarth, Förbundschef Svenska Badmintonförbundet, tel. 070-5748239
Johan Lundell, Evenemangschef Helsingborgs stad, tel. 0768-899158
Henrik Gidlund, Senior project manager, Event in Skåne, tel. 0768-871962

Helsingborg-Arena-vaster-750x500

Om Helsingborg Arena

  Om Helsingborg Arena Helsingborg Arena invigdes hösten 2012 och är sedan dess en självklar plats för magiska konserter, nervpirrande sportupplevelser, konferenser, mässor och andra evenemang.  Den största arenahallen rymmer runt 5 000 åskådare och har en fri takhöjd på cirka 15 meter. Hallen är flexibel och kan byggas om[…]

Läs mer »