Helsingborg Arena

U19-VM innebandy för herrar

Det Internationella Innebandyförbundet (IFF) beslutade att det blir Sverige som arrangerar U19-VM för herrar i maj 2015. Världsmästerskapet kommer att förläggas i Helsingborg Arena. Slovakien och Polen sökte också U19-VM 2015 men det blev Sverige som fick turneringen.

– Vi är både glada och tacksamma att få förtroendet att för första gången arrangera U19-VM i Sverige. Vi ser arrangemanget som en del att kunna lyfta innebandyn såväl nationellt som internationellt, säger Svensk Innebandys ordförande Tomas Engholm och fortsätter:

– Nu har vi en mycket spännande tid framför oss med senior-VM i Göteborg i december 2014 och sedan en förlängning av det mästerskapet med U19-VM i Helsingborg i maj 2015. Vi kommer att arbeta hårt för lyckade mästerskap, både på ett sportsligt plan och även arrangörsmässigt.

Sverige har en lång tradition av att arrangera internationella innebandyevenemang, men man har aldrig tidigare varit värd för ett U19-VM för herrar. Nu blir det verklighet 2015 på Helsingborg Arena.

– Riktigt roligt besked. U19-VM i innebandy är ett fantastiskt evenemang som stärker bilden av Helsingborg som attraktiv evenemangsdestination. Vi kan också räkna med flera medföljande till spelarna som har tid att turista i staden och regionen, säger Johan Lundell, ansvarig för evenemang i Helsingborg stad.

FC Helsingborg står som lokal arrangör.

För mer info, kontakta:
Tomas Engholm, ordförande Svensk Innebandy: 073-520 01 39
Johan Lundell, ansvarig evenemang i Helsingborg stad: 0768- 89 91 58

Helsingborg-Arena-vaster-750x500

Om Helsingborg Arena

  Om Helsingborg Arena Helsingborg Arena invigdes hösten 2012 och är sedan dess en självklar plats för magiska konserter, nervpirrande sportupplevelser, konferenser, mässor och andra evenemang.  Den största arenahallen rymmer runt 5 000 åskådare och har en fri takhöjd på cirka 15 meter. Hallen är flexibel och kan byggas om[…]

Läs mer »