Helsingborg Arena

Riksidrottsmöte i Helsingborg

Två stämmor, 201 ombud, över 650 deltagare och 101 förtjänstteckenmottagare. Den 29 maj startar Riksidrottsmötet där svensk idrott fattar beslut för framtiden. För den som inte är på plats kommer det att finnas möjlighet att följa RF-stämman på webben. Varmt välkomna till det tioårsjubileum som kallas för “Idrottens riksdag”!

Riksidrottsmötet (RIM), som hålls vartannat år, är det samlade namnet för Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas årsmöten – RF-stämman och SISU-stämman. Där samlas representanter för organisationernas 69 medlemsförbund för att diskutera och fatta beslut om en rad frågor. Stämmorna är idrottens högsta beslutande organ och mötet är öppet för allmänheten. På senaste mötet i Luleå 2013 fanns över 600 deltagare på plats.

– Det är riktigt glädjande att Skåne och Helsingborg kommer att stå som värd för Riksidrottsmötet 2015. En fantastisk möjlighet att visa vår vackra stad och Helsingborg Arena för den nationella idrotten. Riksidrottsmötet har en klar och tydlig profil och ligger helt i linje med vårt strategiska arbete att värva kongresser och evenemang till Helsingborg, förklarar Johan Lundell, Evenemangschef Helsingborgs Stad.

Mötet i Helsingborg blir det 10:e gemensamma i ordningen och arrangeras tillsammans med Skåneidrotten. För Riksidrottsförbundet blir det den 89:e RF-stämman. Senast som Skåne stod som värd för mötet var 1999 när man träffades i Malmö.

Mer information kommer när det närmar sig!

Helsingborg-Arena-vaster-750x500

Om Helsingborg Arena

  Om Helsingborg Arena Helsingborg Arena invigdes hösten 2012 och är sedan dess en självklar plats för magiska konserter, nervpirrande sportupplevelser, konferenser, mässor och andra evenemang.  Den största arenahallen rymmer runt 5 000 åskådare och har en fri takhöjd på cirka 15 meter. Hallen är flexibel och kan byggas om[…]

Läs mer »