Helsingborg Arena

Open Energy Data Summit

Öresundskraft bjuder tillsammans med Energimolnet in till Open Energy Data Summit 2016. Seminariet är gratis och lunch ingår. anmälan sker via Eventbrite. Anmälan är bindande. Utebliven avanmälan faktureras 450 SEK.

PROGRAM

Introduktion

Ulrika Norvenius, kommunikations- och IT-strategiansvarig i Öresundskrafts koncernledning hälsar välkommen till en dag om samverkan och inspiration.

20 API:er på 20 minuter

Andreas Krohn är API specialist med lång erfarenhet av öppna data och APIer, och jobbar med öppna data för Helsingborgs stad i projektet Öppna Helsingborg. http//oppna.helsingborg.se

Energikampen by campus HBG

Anna Sandström och Daniel Stjernholm. På tre månader tog två exjobbare i samarbete med Öresundskraft fram ett socialt spel för energiförbrukning för 4 000 energianvändare. Studenterna bakom projektet berättar om processen från idé till färdig app.

Lyft blicken – Normstyrande energianvändning

Hanna Hasselqvist är doktorand på KTH och forskar om hur sociala interaktioner och normer, snarare än verktyg för individuella energibesparingar, påverkar energianvändning.

Klimaträtt – Så löser mätvärden klimatfrågan

Håkan Axelsson sitter i styrelsen för Energimolnet, och berättar om Klimaträtt, mash-up-exemplet som visar ditt personliga klimatavtryck, och som även är nomierad av CIO awards till “Årets hållbara projekt” 2015. http://cio.event.idg.se/event/cio-awards-2015/http://klimatratt.se/

Energimolnet – Integritet, säkerhet och delning

Magnus Lüttkens är en av medgrundarna till och VD för. Energimolnet. Han berättar om resan från idé till hanteringen av miljarder mätvärden och tusentals användare. http://www.energimolnet.se/

NSM, SCM & IoT – bara buzz?

Kajsa Lilius

”Assumption is the mother of all f- -k-ups” – Vad händer egentligen i elbranschen och vart är den på väg? The digital geek lady, Kajsa Lilius, huvudprojektledare på Öresundskraft, ger dig en vägbeskrivning där öppna data och sakernas internet är några av knappnålarna.

Paneldiskussion

Diedrik Fälth. En paneldiskussion leds under slutet av dagen av moderatorn och energiingenjören Diedrik Fälth, energikonsult för Öresundskraft.

INTRÄDE OCH ANMÄLAN

Seminariet är gratis och lunch ingår. anmälan sker via Eventbrite. Anmälan är bindande. Utebliven avanmälan faktureras 450 SEK.

Helsingborg-Arena-vaster-750x500

Om Helsingborg Arena

  Om Helsingborg Arena Helsingborg Arena invigdes hösten 2012 och är sedan dess en självklar plats för magiska konserter, nervpirrande sportupplevelser, konferenser, mässor och andra evenemang.  Den största arenahallen rymmer runt 5 000 åskådare och har en fri takhöjd på cirka 15 meter. Hallen är flexibel och kan byggas om[…]

Läs mer »