Helsingborg Arena

Näringslivsdagarna 2014

Mingel Näringslivsdagarna 2014. Fotograf: Fredric BerggrenNäringslivsdagarna i Familjen Helsingborg är en hel vecka med fokus på näringslivet och hur vi tillsammans kan skapa bästa möjliga näringslivsklimat. I år är temat danskt-svenskt med inriktning på fasta förbindelser. Det kommer bli en fullspäckad vecka med många intressanta programpunkter så boka redan nu in den 6-10 oktober i din kalender!

Näringslivsdagarna är mycket mer än en mötesplats, de speglar näringslivsklimatet, inspirerar, utbildar, fördjupar och väcker frågor. Här sammanstrålar entreprenörer, politiker, tjänstemän, studenter, akademiker och andra intressenter för att lyfta och diskutera angelägna näringslivsfrågor. 2013 besöktes evenemanget av 5 000 personer. I år arrangeras Näringslivsdagarna för 24:e året i rad och är Sveriges största näringslivsevenemang.

Årets program i korthet

I år är temat för Näringslivsdagarna danskt-svenskt med fokus på fasta förbindelser. Vi kommer under veckan att befinna oss på båda sidor sundet och många av programpunkterna binder samma våra två länder på både väntade och oväntade sätt. Vi har bland annat en framtidskonferens där vi reser till 2035 och upplever regionen i framtiden, vi kommer diskutera miljön och klimatet samt fundera över om och hur man kan tjäna pengar på vatten. De programpunkter som är i Sverige kommer i år att vara på Helsingborg Arena. I Danmark varierar vi mellan olika företagsbesök och en mycket spännande dag på Kronborgs slott.

Connectdagen, vårt draknäste på riktigt, är ett uppskattat och återkommande arrangemang under Näringslivsdagarna. Själva näringslivsdagen kommer som vanligt att bjuda på inspirerande talare och intressanta debatter. Kanske får du nu möjlighet att lyssna på den där talaren du så länge varit nyfiken på? Nyföretagare uppmuntras och inspireras under en kväll i samarbete med Nyföretagarcentrum och Marknadsföreningen (MiH) välkomnar till både frukostklubb och Guldkärnegala med prisutdelning till företag och personligheter som på olika sätt utmärkt sig under året.

Arrangör och samarbetspartners

Näringslivsdagarna arrangeras av Familjen Helsingborg som är ett regionalt samarbete mellan kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga.

Vill du ha löpande information om Näringslivsdagarna, anmäl dig till nyhetsbrevet här >

Helsingborg-Arena-vaster-750x500

Om Helsingborg Arena

  Om Helsingborg Arena Helsingborg Arena invigdes hösten 2012 och är sedan dess en självklar plats för magiska konserter, nervpirrande sportupplevelser, konferenser, mässor och andra evenemang.  Den största arenahallen rymmer runt 5 000 åskådare och har en fri takhöjd på cirka 15 meter. Hallen är flexibel och kan byggas om[…]

Läs mer »