Helsingborg Arena

European Cup Swedish Judo Open

Veteran-EM i judo 2016 äger rum i Helsingborg Arena och nu har Svenska Judoförbundet valt att även lägga Europa-cupen i Helsingborg. Förbundet rankar Swedish Judo Open som en av de fem bästa Europa Cup-tävlingarna som drar cirka 250 deltagare i åldrarna 18 år och uppåt från många olika länder. Tävlingarna äger rum på Helsingborg Arena 25-26 oktober 2014 och är öppna för alla som vill komma och titta på judo av hög klass.

De senaste tio åren har Swedish Judo Open ägt rum i Borås, men nu har Svenska Judoförbundet valt att flytta tävlingen till Helsingborg, vilket vi såklart är väldigt glada för.

– Vi vill fortsätta att utveckla vår årliga officiella Europa Cup-tävling Swedish Judo Open till en av de bästa tävlingarna i Europa för deltagare, ledare och publik. I Helsingborg finns de rätta förutsättningarna och tillsammans kan vi lyfta tävlingen ytterligare en nivå, säger Erik Vesterlund, generalsekreterare i Svenska Judoförbundet.

Arrangörer för Swedish Judo Open är Svenska Judoförbundet tillsammans de lokala föreningarna Helsingborgs JK och Kaisho budoklubb, i samarbete med Helsingborgs stad.

– Det är mycket glädjande att vårt arbete med att värva evenemang och upplevelser till Helsingborg återigen faller väl ut. Förutom goda effekter för Helsingborgs näringsliv hoppas vi även på att judon i Helsingborg får ett uppsving. Vi kan med stolthet kalla oss Sveriges judohuvustad! säger Johan Lundell, evenemangsansvarig i Helsingborgs stad.

För mer information:
Johan Lundell,Evenemangsansvarig i Helsingborgs stad, tel. 0768-89 91 58
Erik Vesterlund, Generalsekreterare i Svenska Judoförbundet, tel. 040-600 59 97

SEMINARIUM

Den 25 oktober, klockan 09.00-12.30.
Läs mer här: Seminarieinbjudan European Cup Judo.
Anmälan görs till info@judo.se senast den 17 oktober.
Kostnad: 350 kr inkl fika och entré till eftermiddagens tävlingar.

Helsingborg-Arena-vaster-750x500

Om Helsingborg Arena

  Om Helsingborg Arena Helsingborg Arena invigdes hösten 2012 och är sedan dess en självklar plats för magiska konserter, nervpirrande sportupplevelser, konferenser, mässor och andra evenemang.  Den största arenahallen rymmer runt 5 000 åskådare och har en fri takhöjd på cirka 15 meter. Hallen är flexibel och kan byggas om[…]

Läs mer »