Helsingborg Arena

VM-genrep Innebandy

Sverige-Norge. Foto: Sveriges InnebandyförbundLördagen den 29 november, inför VM i Göteborg 5 till 14 december, spelas VM-genrepet Sverige-Norge i Helsingborg Arena. Se de svenska landslagsstjärnorna på plats i Helsingborg och direkt i TV4 Sport. VM-truppen åker till Helsingborg för att slipa på detaljerna inför den stora VM-festen.

Lägret avslutas med VM-genrep mot Norge den 29 november med matchstart klockan 14.30. Matchen sänds direkt i TV4 Sport (sändningen startar kl. 14.15).

– Jag tror Norge kan vara moget att skrälla i VM, de har ett intressant lag som man ska ha respekt för. Här får Helsingborgs- och TV-publiken möjligheten att se var både vi och det norska landslaget, så nära mästerskapet, står någonstans. Det blir en chans för oss till en riktig värdemätare med en vecka kvar till VM-premiären mot Lettland i Scandinavium, säger förbundskapten Jan-Erik Vaara och fortsätter:

– Det är tydligt att svensk innebandy arbetat upp sig till en klar världsledande position och till VM kommer vi ha ett lag, som i jämförelse med VM laget 2012, är smartare och fräschare både fysiskt och mentalt.

Max Granström, VD Helsingborg Arena:

– Ett VM-läger kombinerat med ett VM-genrep höjer innebandytemperaturen ytterligare några snäpp i en stad och arena som just nu andas innebandy. Det här känns helt rätt, inte minst med tanke på att U19-VM går av stapeln hos oss i Helsingborg under i maj 2015.

VM-genrepet blir alltså också en viktig del i förberedelserna inför U19-VM som arrangeras i Helsingborg Arena 29 april till 3 maj 2015.

Helsingborg-Arena-vaster-750x500

Om Helsingborg Arena

  Om Helsingborg Arena Helsingborg Arena invigdes hösten 2012 och är sedan dess en självklar plats för magiska konserter, nervpirrande sportupplevelser, konferenser, mässor och andra evenemang.  Den största arenahallen rymmer runt 5 000 åskådare och har en fri takhöjd på cirka 15 meter. Hallen är flexibel och kan byggas om[…]

Läs mer »