Helsingborg Arena

Fed Cup återvänder till Helsingborg

Det svenska Fed Cup-laget återvänder till Helsingborg. Den 7–8 februari tar Sverige emot Schweiz i öppningsmatchen i World Group 2.

Sverige har tidigare spelat ett antal Davis Cup- och Fed Cup-matcher i Helsingborg. I februari återvänder damlandslaget till staden, men den här gången blir det spel i Helsingborg Arena – en av Sveriges modernaste multisportsarenor. Arenan rymmer 4 500 åskådare och underlaget är hardcourt.

– Vi är glada att åter igen stå som värd för en Fed Cup-match och för första gången i Helsingborg Arena. Det starka tennisintresset i Helsingborg kommer förhoppningsvis innebära att matchen blir välbesökt och att de svenska spelarna får ett starkt stöd, säger Johan Lundell, evenemangsansvarig Helsingborgs Stad.

– Jag minns matcherna i Helsingborg mot Kina och Ukraina som båda var spännande till sista bollen. Då har jag suttit på läktaren och tittat men får nu äran att sitta på bänken nära mina spelare och coacha. Det kommer att kännas speciellt på hemmaplan i den nya fina arenan, säger förbundskapten Lars Anders Wahlgren.

Med tre spelare på topp 100 har Schweiz en stark och intressant trupp. 17-åriga stjärnskottet Belinda Bencic nådde kvartsfinal i US Open och är given i det schweiziska laget. Hon kan få sällskap av Martina Hingis, som inte har spelat en Fed Cup-match sedan 1998. Den tidigare världsettan har gjort comeback i dubbel och var finalist i den senaste Grand Slam-tävlingen i New York.

– Mina tjejer spelade väldigt bra sist i Lidköping mot Thailand och vann alla matcher övertygande så jag hoppas att ännu en match på hemmaplan kan inspirera till en bra helg med vinst i februari, avslutar Lars-Anders Wahlgren.

Schweiz leder inbördes möten med 3–2 och vann det senaste mötet på hemmaplan 2011.

KONTAKT

HENRIK ODERVALL
Tävlingsansvarig

SVENSKA TENNISFÖRBUNDET
KYRKOGATAN 6A
269 33 BÅSTAD

Tel direkt 0431-783 93
Mobil 070-60 90 272
Fax 0431-756 84

henrik.odervall@tennis.se
www.tennis.se

Helsingborg-Arena-vaster-750x500

Om Helsingborg Arena

  Om Helsingborg Arena Helsingborg Arena invigdes hösten 2012 och är sedan dess en självklar plats för magiska konserter, nervpirrande sportupplevelser, konferenser, mässor och andra evenemang.  Den största arenahallen rymmer runt 5 000 åskådare och har en fri takhöjd på cirka 15 meter. Hallen är flexibel och kan byggas om[…]

Läs mer »