Helsingborg Arena

Europeade

Europeade är den största festivalen för europeisk folkkultur och anordnas i ett nytt europeiskt land varje år. Europeade kommer att äga rum i Helsingborg 2015. Tanken bakom Europeade är att skapa en europeisk vänskap med hjälp av folkdans och folkmusik.

Årets Europade i Helsingborg tar plats på många olika platser runtom i Helsingborg, men i Helsingborg Arena kommer invigningen, avslutningscermonin och ankomst/incheckning av grupperna att hållas. Arenan ligger inom 10 minuters gångavstånd från stadens centrum.

Den första Europeaden ägde rum i Antwerpen 1964 och har sedan dess haft många värdstäder i Europa. År 2015 kommer den 52:a upplagan av festivalen till Helsingborg. Målet med Europeaden har sedan början varit att främja ett enat Europa, där alla bidrar och utvecklar sin egen kultur och samtidigt respekterar andra. Allt detta blir levande när tusentals människor från alla hörn av Europa, klädda i sina traditionella dräkter, träffas för att sjunga, dansa och spela musik.

Helsingborg-Arena-vaster-750x500

Om Helsingborg Arena

  Om Helsingborg Arena Helsingborg Arena invigdes hösten 2012 och är sedan dess en självklar plats för magiska konserter, nervpirrande sportupplevelser, konferenser, mässor och andra evenemang.  Den största arenahallen rymmer runt 5 000 åskådare och har en fri takhöjd på cirka 15 meter. Hallen är flexibel och kan byggas om[…]

Läs mer »