Helsingborg Arena

Aktivitetsdagen

Helsingborgs stad arrangerar Aktivitetsdagen mellan klockan 10:00 och 14:00. Arrangemanget riktar sig speciellt till nya helsingborgare från andra länder men alla som är intresserade av att träffa Helsingborgs föreningsliv är varmt välkomna.

I Helsingborg arbetar staden och många helsingborgare för att skapa ett rikt och varierat fritidsutbud för alla. Föreningslivet i Helsingborg består av en mångfald av föreningar, 45 av dem kommer att finnas med på Aktivitetsdagen. Tennis, hemslöjd, fotboll, friluftsliv och konst är några exempel på föreningsaktiviteter som besökarna kan få veta mer om.

– Målgruppen vi främst riktar in oss på är nyanlända till Helsingborg som vi hoppas ska få en inblick i föreningslivet och möjlighet till att engagera sig och lära känna nya människor, säger Karin Magnusson, integrationshandläggare i Helsingborgs stad.

Arrangemanget är öppet för alla och media är välkomna.

För mer information kontakta:

Karin Magnusson, integrationshandläggare, arbetsmarknadsförvaltningen 070-817 94 21
www.helsingborg.se/aktivitetsdagen
Arrangörer: Integrationsenheten på arbetsmarknadsförvaltningen i Helsingborg stad i samarbete med HISO (Helsingborgsidrottens samorganisation).

Helsingborg-Arena-vaster-750x500

Om Helsingborg Arena

  Om Helsingborg Arena Helsingborg Arena invigdes hösten 2012 och är sedan dess en självklar plats för magiska konserter, nervpirrande sportupplevelser, konferenser, mässor och andra evenemang.  Den största arenahallen rymmer runt 5 000 åskådare och har en fri takhöjd på cirka 15 meter. Hallen är flexibel och kan byggas om[…]

Läs mer »