Helsingborg Arena

The Air Wipp Challenge

Folkfest när VM i parkour kommer till Helsingborg Arena 

Den 5 november är det dags för World Freerunning Championship på Helsingborgn Arena. Eliten inom parkour möts för att avgöra vem som tar hem titeln som världsmästare och arrangörerna utlovar en spektakulära upplevelse.

Det är fjärde året som idrottsföretaget Air Wipp arrangerar en parkourtävling i Helsingborg. Evenemanget Air Wipp Challenge har växt för varje år och intar nu rollen som World Freerunning Championship.


Två fartfyllda dagar som spränger gränser

Tävlingen inleds med en kvalifikationsdag den 4 november där många deltagare ska bli 9 stycken. På en minut ska deltagarna snabbt och smidigt ta sig genom den uppbyggda banan på sitt unika vis. De som bjuder på den bästa showen går vidare till huvud tävlingen.

Den stora finaldagen den 5 november öppnas dörrarna till Helsingborg Arena kl 18.00 och en timme senare går showens startskott. Under två timmar får sedan besökarna se proffsen utmana sig själv och varandra i parkour/Freerunning.


Biljettpris

4 november Kvalifikationsdagen
fri entré för alla.

5 november Finaldagen
Barn upp till 12 år fri entré
Ungdom 49 kr inkl. serviceavgift
Vuxen 99 kr inkl. serviceavgift

 

Helsingborg-Arena-vaster-750x500

Om Helsingborg Arena

  Om Helsingborg Arena Helsingborg Arena invigdes hösten 2012 och är sedan dess en självklar plats för magiska konserter, nervpirrande sportupplevelser, konferenser, mässor och andra evenemang.  Den största arenahallen rymmer runt 5 000 åskådare och har en fri takhöjd på cirka 15 meter. Hallen är flexibel och kan byggas om[…]

Läs mer »